دکتر سعید ملایری

شنوایی شناسی


آنچه باید در مورد میگرن و مشکلات شنوایی بدانید

میگرن باعث کاهش شنوایی نمی شود، اما برخی از انواع آن با وزوز گوش و سایر مشکلات گوش همراه است.

میگرن و مشکلات شنوایی

اگر در طول حملات میگرنی دچار مشکلات شنوایی یا گوش شدید، به پزشک خود مراجعه کنید.

مشخص شده است که حمله میگرن می‌تواند همراه با تغییراتی در وضعیت بینایی (مانند هاله بینایی) باشد، اما بسیاری از مردم از مشکلات شنوایی و شکایات مربوط به گوش مرتبط با میگرن آگاه نیستند.

طبقمطالعات انجام شده حدود 40 درصد ازافراد مبتلا به میگرن ،نوعی سرگیجه و احساس گیجی را تجربه می‌کنند علائمی که می‌تواند ناشی از اختلال در سیستم دهلیزی در گوش داخلی باشد.

به گفته دکتر راجنیش ، متخصص مغز و اعصاب و متخصص طب درد در مرکز پزشکی Wexner دانشگاه ایالتی اوهایو در ایالات متحده، افزایش حساسیت به صدا در طی حمله میگرنی که به آن سونوفوبیا یا فونوفوبیا می‌گویند، غیرعادی نیست. کم شنوایی و اختلالات شنوایی در بیماری میگرن چندان رایج نیستند.

بدشنوایی چیست؟

آیا میگرن می تواند باعث مشکلات شنوایی شود؟

میگرن باعث کاهش شنوایی نمی شود. البتهبرخی از مشکلات رایج کاهش شنوایی با میگرن مرتبط است، اما ماهیت این ارتباط را نمی‌دانیم.

هم چنین مشخص نیست که آیا یکی از این بیماری ها منجر به بیماری دیگری می‌شود یا اینکه صرفا رابطه میان آن ها به شکل همزیستی است. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد افراد مبتلا به کم شنوایی استعداد بیشتری برای وقوع حملات میگرنی دارند.اما هنوز شواهد کافی برای تعیین رابطه میان میگرن و مشکلات شنوایی وجود ندارد.

میگرن دهلیزی و مشکلات شنوایی

یکی از انواع خاص میگرن که به نام میگرن دهلیزی شناخته می شود، از گوش داخلی و مناطق مغزی مرتبط با آن منشا می گیرد.در این نوع میگرن، فرد دچار بیماری حرکت، سرگیجه و برخی تغییرات شنوایی در طول حمله شود که می‌تواند شامل کاهش شنوایی یا بیش شنوایی و وزوز گوش باشد.

وزوز گوش اغلب به شکلصدای زنگ گوش می باشد، اما می تواند به صورت صدای غرش، کلیک، خش خش یا ویز ویز نیز احساس شود. صدای وزوز گوش می تواند ملایم یا بلند، زیر یا بم و در یک یا هر دو گوش وجود داشتهباشد.افرادی که مشکلات شنوایی دارند نیز به وزوز گوش مبتلا می شوند.

اگر وزوز گوش دارید، بهتر است با یک متخصص صحبت کنید تا متوجه که آیا این مشکل از شنوایی یا از مغز ناشی می شود.بسته به علت زمینه‌ ساز وزوز گوش، درمان‌ها متفاوت است.اگر وزوز گوش مربوط به میگرن باشد، درمان میگرن می تواند باعث بهبود آن شود.

علت زنگ گوش چیست؟

تغییرات شنوایی و سردرد می تواند در اثر فشار مغز ایجاد شود

علاوه بر میگرن دهلیزی، نوع دیگری از سردرد وجود دارد که با وزوز گوش همراه است و می تواند به دلیل فشار خون داخل جمجمه با منشا ناشناخته ایجاد شود.

این بیماری به دلیل افزایش مایع مغزی نخاعی ( مایع اطراف مغز و نخاع ) ایجاد می شود.فشار خون داخل جمجمه می تواند باعث سردرد شدید و از دست دادن بینایی شود.

افرادی که به این مشکل مبتلا هستند، صدای وزوز را به شکل امواج دریا توصیف می‌کنند.

ارزیابی وزوز گوش

این اختلال نادر است و در حدود 1 نفر از هر 100000 نفر را مبتلا می کند. مطالعات نشان می دهد که این اختلال در زنان 20 تا 45 ساله مبتلا به چاقی شایع تر است و شیوع آن حدود 20 نفر از 100000می باشد.

آیا میگرن همیشه باعث کاهش شنوایی ناگهانی می شود؟

اگر فردی دچار کم‌شنوایی ناگهانی شود، میگرن به دلیل علت اصلی در صدر فهرست علل احتمالی قرار نمی‌گیرد، اگرچه این امر باید مورد توجه قرار گیرد. کاهش شنوایی حسی-عصبی ناگهانینشانه ای از یک مشکل بالقوه جدی سلامتی است، و باید بررسی دقیق و گسترده برای یافتن علت زمینه ای انجام شود.علل مختلف کم شنوایی ناگهانی می‌تواند شامل عفونت،بیماری منییریا گاهی اوقات لخته شدن در عروق مغزی باعث مشکلات شنوایی شود.

درمان دارویی برای کم شنوایی حسی-عصبی

بیماری منییر در اثر تجمع مایع در لابیرنت گوش داخلی ایجاد می‌شود و معمولا فقط یک گوش را مبتلا می کند.گاهی اوقات سردردهای نوع میگرنی می توانند با بیماری منییر همراه با تغییرات شنوایی، وزوز گوش و کاهش شنوایی رخ دهند. در موارد نادر، کاهش شنوایی می تواند ناگهانی باشد.

در بیماری منییروضعیت بیمار تغییرپذیر است.به این شکل که چند ماه ممکن است علائم فروکش کند و سپس فرد ممکن است مجددا احساس پری گوش کند و کم شنوایی اتفاق بیفتد.

اگرچه ناشنوایی ناگهانی بسیار نادر است، نتایج برخی از مطالعات نشان می دهد که افراد مبتلا به میگرن در مقایسه با افراد بدون میگرن در معرض خطر بیشتری برای کاهش شنوایی حسی-عصبی ناگهانی هستند.

درصورت وقوع کم شنوایی یا میگرن چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر سردرد همراه با کاهش شنوایی دارید و سردردهای شما با تورم، ترشح، قرمزی گوش، تب، لرز، تعریق شبانه، کاهش وزن یا استفراغ همراه است، باید فورا به پزشک مراجعه کنید. این مشکل می تواند نشانه ای از یک بیماری زمینه ای بسیار جدی باشد.

هم چنین اگر شما مبتلا به میگرن هستید و حملات میگرنی شما به طور ناگهانی تغییر می کند برای مثال، تعداد دفعات آن بیشتر می شود یا درد شدیدتر می شود، یا با علائم مختلفی مانند مشکلات شنوایی همراه می شود- این علائم را باید جدی بگیرید و به متخصص مراجعه کنید.

زمان می تواند بسیار مهم باشد.هر چه زودتر به دنبال درمان باشید، زودتر می توانید به تشخیص دقیق تر برسید.زودتر بهتر است زیرا برخی بیماری ها ممکن است باعث آسیب پرده گوش یا آسیب مغزی شوند.

منبع: everydayhealth.com


آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز تخصصی نیوشامعرفی اپلیکیشن نیوشاآزمایش شنوایی اطفالبیوگرافیآشنایی با کم شنواییسمعک و توانبخشی شنواییکلینیک بدشنواییکلینیک وزوز گوشاینفوگرافمقالات عمومیاخبارآزمون های تشخیصیمقالات تخصصیگالری فیلمسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرمصاحبه هاصفحه اصلیسخن هفته