دکتر سعید ملایری

شنوایی شناسی


ارتباط بین کم خونی و کم شنوایی

نویسندگان مطالعه تاکید می کنند که تحقیقات بیشتری برای درک ارتباط آهن در محافظت از حس شنوایی و استفاده از مکمل آهن به عنوان یک برنامه درمانی برای کاهش شنوایی مورد نیاز است

شواهد فزاینده نشان می دهد که کم خونی و کم شنوایی با یکدیگر ارتباط دارد. این ارتباط به ویژه در مورد یک نوع معمول از کم خونی که باعث کاهش سطح آهن می شود وجود دارد.

نقش گلبول های قرمز خون چیست؟

در یک مطالعه مشخص شد افرادی که کم خونی داشتند ، دو برابر بیشتر از افرادی که اختلال خونی نداشتند دچار کم شنوایی می شدند. برای یافتن این ارتباط محققان کالج پزشکی دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا پرونده پزشکی 339305 فرد بزرگسال بین 21 تا 90 سال را تجزیه و تحلیل کردند.

آهن به گلبول های قرمز خون در انتقال اکسیژن بدن از جمله سیستم شنوایی کمک می کند.

نویسندگان این مطالعه اشاره می کنند: “ارتباطی بین کم خونی و کاهش شنوایی وجود دارد”. گام های بعدی درک بهتر این ارتباط است و اینکه آیا تشخیص سریع و درمان کم خونی می تواند بر وضعیت کلی سلامت بزرگسالان مبتلا به کم شنوایی تاثیر مثبت بگذارد یا خیر.”

این مطالعه که در سال 2017 میلادی منتشر شد ، برای اثبات اینکه کم خونی ناشی از فقر آهن باعث کاهش شنوایی می شود ، طراحی نشده بود و فقط به ارتباط احتمالی بین این دو می پرداخت. با این حال ، مطالعات قدیمی تر ارتباط مشابهی پیدا کرده اند-یک مطالعه در سال 2002 میلادی ارتباط بین رژیم های غذایی غنی از آهن و شنوایی بهتر در فرکانس های بالا را نشان داد.

چرا کم خونی فقر آهن با کاهش شنوایی ارتباط دارد؟

آهن به سلول های خونی کمک می کند تا اکسیژن را از ریه ها به بدن منتقل کنند. گوش داخلی برای عملکرد عادی به منبع خون غنی از اکسیژن نیاز دارد.

اگرچه نقش آهن در گوش داخلی به وضوح مشخص نشده است ، اما خون رسانی به این ناحیه نسبت به آسیب های ایسکمی بسیار حساس است. ایسکمی به معنی کمبود خون است.

اکسیژن برای سلامت سلول های حسی مویی گوش داخلی که در تبدیل صدا به تکانه های الکتریکی نقش دارند، ضروری است. کمبود اکسیژن می تواند به سلول های مویی آسیب برساند یا باعث مرگ آن ها شود و بر نحوه انجام ترجمه و انتقال تکانه های عصبی به مغز تاثیر بگذارد. این امر هم چنین می تواند منجر به وزوز گوش گوش شود.

چه کسانی به کم خونی فقر آهن مبتلا می شوند؟

اکثر افراد مبتلا به این نوع کم خونی هیچ علامتی ندارند، اما فقر آهن مزمن می تواند باعث خستگی، تنگی نفس یا درد قفسه سینه شود.

گاهی پزشکان بسته به علت کم خونی ، مکمل های آهن را توصیه می کنند.

هر کسی می تواند به کم خونی فقر آهن مبتلا شود ، اگرچه این بیماری در زنان در دوران باروری به دلیل خون از دست رفته در دوران قاعدگی شایع تر است. تغییرات خون در دوران بارداری نیز می تواند باعث کم خونی شود.کم خونی در افراد مسن معمولا به دلیل مشکلات سیستم گوارشی شایع است.

انواع دیگر کم خونی ارثی هستند ، مانند کم خونی داسی شکل ، یا در اثر بیماری مزمن مانند بیماری کلیوی یا شیمی درمانی ایجاد می شوند. کم خونی داسی شکل می تواند باعث کاهش شنوایی در بزرگسالان شود ، اما مکمل های آهن برای آن توصیه نمی شود و حتی می تواند برای آن مضر باشد.

برای اکثر افراد دیگر یک رژیم غذایی متعادل مقدار کافی آهن برای بدن تامین می کند. غذاهای غنی از آهن شامل گوشت قرمز ، گوشت مرغ ، غذاهای دریایی ، لوبیا ، نخود فرنگی ، سبزیجات برگ تیره ، میوه های خشک و غلات غنی شده با آهن و ماکارونی است.

اگر نگران هستید ، شنوایی خود را چک کنید

اگرچه این نوع کم خونی بسیار قابل درمان است، اما برای بهبود شنوایی خود صرفا به مکمل آهن اکتفا نکنید. نویسندگان مطالعه تاکید می کنند که تحقیقات بیشتری برای درک ارتباط آهن در محافظت از حس شنوایی و استفاده از مکمل آهن به عنوان یک برنامه درمانی برای کاهش شنوایی مورد نیاز است. اگر فکر می کنید ممکن است به این نوع کم خونی مبتلا باشید حتما با پزشک خود مشورت کنید.

هم چنین اگر احساس می کنید که شنوایی اتان مثل گذشته نیست ، در اسرع وقت برای آزمایش شنوایی خود توسط شنوایی شناس اقدام کنید.


آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز تخصصی نیوشامعرفی اپلیکیشن نیوشاآزمایش شنوایی اطفالبیوگرافیآشنایی با کم شنواییسمعک و توانبخشی شنواییکلینیک بدشنواییکلینیک وزوز گوشاینفوگرافمقالات عمومیاخبارآزمون های تشخیصیمقالات تخصصیگالری فیلمسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرصفحه اصلیمصاحبه هاسخن هفته