دکتر سعید ملایری

شنوایی شناسی


6 نشانه ای که گوش شما پر از جرم است

بسیاری از افراد از تراکم متعدد جرم در گوش هایشان که باعث کم شنوایی، سردرد یا حتی عفونت گوش می شود، شکایت می کنند.
اگر چه تمیز کردن گوش به روش ایمن چالش برانگیز است اما در هر صورت استفاده از گوش پاکن ها برای پاک کردن جرم مجرای گوش خطرناک بوده و اصلا توصیه نمی شود.

در انسان ها به طور طبیعی جرم (Wax) در گوش ساخته شده و همیشه مقدار کمی از آن در مجرای گوش وجود دارد تا مانع ورود باکتری ها و گرد وغبار و حشرات به گوش شود. گاهی اوقات ممکن است به دلایل مختلف جرم ساخته شده به طور طبیعی تخلیه نشده و تجمع یابد و رفته رفته متراکم شود، به این حالت جرم گوش تراکم یافته ( Impact wax ) گویند.

بسیاری از افراد هیچ وقت جرم تراکم یافته ای که باعث مشکلات شنوایی می شود را تجربه نمی کنند؛ اما شناخت نشانه های جرم متراکم بسیار مهم است و به شما کمک می کند تا وجود مشکل را متوجه شده و با مراجعه به پزشک جرم گوش خود را تخلیه کنید.

در اینجا 6 نشانه از جرم گوش متراکم را بیان می کنیم:

1. درد گوش
درد گوش یا سردردی که از گوش منشا می گیرد می تواند نشانه ی جرم متراکم در گوش باشد. این وضعیت وقتی اتفاق می افتد که تخلیه ی جرم به طور طبیعی صورت نمی گیرد، اما از سویی دیگر تولید آن همچنان ادامه دارد. در طول زمان ادامه ی این روند باعث فشار به دیواره های مجرا می شود. معمولا تراکم جرم گوش دردناک نیست ولی در مواردی که گوش درد ایجاد می شود، مشکل جدی است.

2. وزوز
بسیاری از افرادی که جرم متراکم در گوش خود دارند، صدای زنگی در گوش های خود می شنوند، پدیده ای که وزوز نام دارد. وزوز یا تینیتوس یک صدای نویز ممتد یا منقطع است که معمولا زیر(سوت مانند) بوده و تنها خود فرد مبتلا می تواند آن را بشنود. افرادی که به وزوز ناشی از جرم مبتلا هستند علاوه بر صدای نویز، احساس پری نیز در گوش های خود دارند.

3. بو
افرادی که جرم متراکم در گوش دارند، شاید خودشان این موضوع را متوجه نشوند، اما می تواند نشانه خوبی برای جرم گوش تراکم یافته باشد. این نشانه ی ناخوشایند معمولا نماینگر یک تجمع جرم شدید است.

4. منگی
گوش داخلی شما نقش مهمی در حفظ تعادلتان دارد. اگر به مرور زمان جرم در گوش تجمع یابد می تواند بر تعادل شما تاثیر گذاشته و حتی باعث منگی (سیاهی رفتن چشم ها ) شود. منگی و حالت تهوع می توانند یکی از عوارض جدی جرم متراکم در گوش باشند.

5. سرفه
در بدن انسان، گوش، حلق و بینی با هم در ارتباط بوده و سیستمی تشکیل می دهند که اختلال در هر کدام ممکن است باعث مشکل در بخش های دیگر هم شود. سرفه های متعدد نیز یکی از علایم جرم متراکم گوش است.

6. مشکلات شنوایی
مشکلات شنوایی یکی از شایع ترین و جدی ترین عوارض تجمع جرم در گوش است. هنگام تجمع جرم و فشرده شدن آن ممکن است در مکالمات روزانه، تماشای تلویزیون و... دچار مشکلات شنیدن شوید. از آن جایی که عوارض بلند مدت این اختلالات جدی است، پس بهتر است از تجمع جرم در گوشتان جلوگیری کنید.

اگر شما چند مورد از علایم جرمِ متراکم در گوشتان را دارید، باید به پزشک مراجعه کنید تا جرم گوش را به روش بی خطر و ایمن خارج کند. ممکن است پزشک در مراجعه ی اول با ابزارهای مخصوص گوش شما را تمیز کند و یا اینکه قطره هایی برای نرم کردن جرم گوش تجویز کرده تا در جلسات بعدی جرم را خارج کند.

منبع: گروه علمی موسسه دانش بنیان نیوشا


آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز تخصصی نیوشامعرفی اپلیکیشن نیوشاچگونه درد عفونت گوش را تسآزمایش شنوایی اطفالبیوگرافیآشنایی با کم شنواییسمعک و توانبخشی شنواییکلینیک بدشنواییکلینیک وزوز گوشاینفوگرافمقالات عمومیاخبارآزمون های تشخیصیمقالات تخصصیگالری فیلمسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرمصاحبه هاصفحه اصلیسخن هفته