دکتر سعید ملایری

شنوایی شناسی


هفته جهانی ناشنوایان گرامی باد

تاریخچه ی هفته جهانی شنوایی

در سال 1897 میلادی، فردی به نام گرانویل رچارد( Granville Richard) در سال های اولیه ی زندگی خود به خاطر ابتلا به مخملک، شنوایی خود را به کامل از دست داد. والدین ریچارد به طور کامل از او حمایت کردند تا در مدرسه ویژه، تحصیلات تکمیلی خود را به پایان برساند. او توانمندی هنری زیادی داشت، طوری که آوازه ی او کم کم در سراسر جهان پیچید. او همچنین نقاشی، طراحی و پانتومیم را در مدرسه ی مشهور هنر های کالیفرنیا یاد گرفت. استعداد های ریچارد کاملا به اندازه ی یک فرد عادی در جامعه آن زمان بلکه بیشتر بود. برای یاد بود او در سراسر جهان هفته ای را به عنوان هفته ی جهانی ناشنوایان ( و کم شنوایان ) نام گذاری کردند، به امید اینکه موقعیت های مساعدتر، زندگی بهتر، عزت نفس و آموزش بهتر در جامعه برای آن ها فراهم شود.

روز جهانی ناشنوایان هر ساله روز 26 سپتامبر (2 مهرماه) گرامی داشته می شود و تا یک هفته ادامه دارد. هدف از این نامگذاری جلب توجه اذهان عمومی، سیاستمداران، نویسنده ها و هنرمندان به ناشنوایان، فرهنگ ناشنوایان و دستاورد های آن ها می باشد. در طول برگزاری این مراسم همه ی افرادی که در حوزه حمایت از ناشنوایان کار می کنند تشویق می شوند تا نیاز و خواسته های این جامعه را شناسایی و برای برطرف کردن آن تلاش کنند.

درباره ی روز جهانی ناشنوایان

همان طوری که در تاریخچه آورده می شود، نام گذاری این روز به حدود 100 سال پیش برمی گردد که طبعا تجهیزات شنوایی به اندازه ی امروز پیشرفته نبوده است. امروزه با وجود سمعک های پیشرفته و کاشت حلزون ناشنوایی دیگر به صورت قبل پررنگ نیست و افراد کم شنوا با استفاده از این وسایل و روش های درمانی جدید مثل AVT افراد کم شنوا نیز مانند مردم عادی در جامعه حضور دارند و زندگی خوبی را تجربه می کنند.
بر همین اساس موسسه دانش بنیان نیوشا اعتقاد دارد ناشنوایی یک اختلال پزشکی است که باید در اولین فرصت ممکن تشخیص داده شود و مداخله زودهنگام با تاکید بر آموزش مهارت گوش دادن و آموزش زبان شفاهی مورد توجه قرار گیرد. استفاده از روش های مبتنی بر علایم بینایی در مراحل بعد بر اساس نظر تیم تخصصی قابل توصیه می باشد.

روز جهانی و هفته ناشنوایان در سال 2018

به گزارش فدراسیون جهانی ناشنوایان(WFD ) ، هفته ی جهانی ناشنوایی از 2 تا 9 مهر ماه می باشد که در سال 2018 با شعار با زبان اشاره، با همه در ارتباط باشید برگزار می شود. این شعار برای اولین بار با شعار روز جهانی زبان اشاره مشترک است.

علاوه بر این در سال 2018، با تصویب کنسولگری عمومی سازمان ملل مقرر شد روز جهانی زبان اشاره (IDSL) نیز در هفته ی جهانی ناشنوایی قرار داده شده و گرامی داشته شود.

اهمیت و فعالیت های گرامیداشت روز جهانی و هفته ناشنوایان

مردم در روز جهانی ناشنوایان نه تنها با گرامیداشت و گردهمایی ها باید از آن ها حمایت کنند، بلکه با کمک کردن به رشد و پیشرفت آن ها با استفاده از تکنولوژی های جدید و همچنین فراهم کردن فرصت انتخاب های متنوع برای آن ها، بتوانند سبک زندگی خود را تغییر دهند می توانند آن ها را توانمند کنند. این روز معمولا همراه با گردهمایی ها، راه پیمایی ها، سمینار ها و مراسم های با زمینه تفریحی همراه است.

در ایران نیز تعدادی از سازمان های دولتی و خصوصی و گروه های غیر انتفاعی برنامه هایی برای این روز و هفته و آگاهی بخشی به سایر مردم از حقوق جامعه ی ناشنوایان کار می کنند. موسسه ی دانش بنیان نیوشا نیز در این هفته برنامه ویژه ای برای شما تدارک دیده است. با کانال ما همراه باشید.

اهداف هفته ی جهانی ناشنوایان در سال 2018

1. گسترش و ایجاد تاثیر

گسترش و ایجاد تاثیر حداکثری در قوانین همه ی کشور ها برای اجرای تعهدات خود در قبال ناشنوایان و کم شنوایان

2. حفاظت از فرهنگ های مختلف افراد ناشنوا

منحصر به فرد کردن افراد ناشنوا در بین سایر با در نظر گرفتن دو جنبه ی ناتوانی و اقلیت زبانی بودن و زبان اشاره و فرهنگ ناشنوایی که باعث تقویت چندزبانگی می شود. بدین معنا که فرهنگ های مختلفی در سراسر دنیا به وجود می آید که تنوع آن ها باید حفظ شود.

3. بازتاب اصول اساسی افراد ناتوان

بازتاب اصول اساسی افراد ناتوان که زبان اشاره با زبان گفتاری هیچ تفاوتی ندارد. زبان های اشاره زبان های طبیعی کاملا جامع هستند که از لحاظ ساختاری از زبان های گفتاری متمایزند و سال هاست در کنار هم قرار می گیرند.

4. تاکید بر زبان اشاره به عنوان یک پیش نیاز ضروری

تاکید بر زبان اشاره به عنوان یک پیش نیاز ضروری برای تحقق کامل حقوق بشر برای افراد ناشنوا. دسترسی زودهنگام به خدمات با زبان اشاره شامل آموزش به زبان اشاره که برای افراد ناشنوا و همچنین دست یابی به اهداف توسعه ی پایدار بسیار حیاتی است.

5. تاکید بر شعار هیچ چیز درباره ی ما، بدون ما

هنگام کار با انجمن های ناشنوایان شعار هیچ چیز درباره ی ما بدون حضور ما باید در نظر گرفته شود.

تهیه و ترجمه از گروه علمی موسسه دانش بنیان نیوشا


آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
آزمایش شنوایی اطفالمرکز تخصصی نیوشامعرفی اپلیکیشن نیوشابیوگرافیآشنایی با کم شنواییسمعک و توانبخشی شنواییکلینیک بدشنواییکلینیک وزوز گوشاینفوگرافمقالات عمومیاخبارآزمون های تشخیصیمقالات تخصصیگالری فیلمسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرمصاحبه هاصفحه اصلیسخن هفته