دکتر سعید ملایری

شنوایی شناسی


ابداع روش جدید محققان برای تشخیص اوتیسم در نوزادی

اوتیسم یا درخودماندگی (Autism) نوعی اختلال رشدی (از نوع روابط اجتماعی) است که با رفتارهای ارتباطی، کلامی غیرطبیعی مشخص میشود. علائم این اختلال تا پیش از سه سالگی بروز میکند و علت اصلی آن ناشناخته است. این اختلال در پسران شایعتر از دختران است. محققان با استفاده از اسکنهاي مغزي و هوش مصنوعي موفق به شناسايي تفاوتهاي موجود در همگامسازي هاي مغزي در مناطق کليدي مغز نوزادان شدند و به اين شکل احتمال ابتلاي نوزادان به اوتيسم را با دقتي بالا پيشبيني کردند.
براساس گزارش ساينس الرت، اين اولين باري است كه تنها از يك اسكن مغزي براي تاييد احتمال ابتلاي انسان به اوتيسم استفاده ميشود،تكنيكي كه فرصت مناسبي را براي دخالت به موقع در روند درمان و درك بهتر بيماري اوتيسم در كودكي براي محققان فراهم آوردهاست.
گروهي از محققان دانشگاه كارولينا و واشنگتن موفق به ارائه اين تكنيك جديد شدهاند كه نه تنها تعداد اسكنهاي مورد نياز براي تشخيص بيماري را كاهش ميدهد، بلكه دقت تشخيص را نيز در نوزادان 6 ماهه به 96 درصد ميرساند. اين ميزان تا پيش از ابداع تكنيك جديد 81 درصد بود. پيش از اين نتايج مطالعهاي متفاوت نشان داده بود كه با استفاده از دو اسکن مغزي در 6 و 12 ماهگي، مي توان به نتايج مشابهي دست يافت.
اختلال طيفي اوتيسم يا ASD اصطلاحي عمومي براي شرح دادن مجموعهاي از اختلالات اجتماعي و ارتباطاتي است كه با رفتارهاي محدود و تكراري همراه است. تخمينهاي متنوعي درباره ميزان شيوع بيماري وجود دارد و برخي از گزارشها ميگويند از هر 68 كودك زير 8 سال سن يك نفر به اين اختلال مبتلا است. تا به امروز تنها زماني امكان تشخيص بيماري وجود داشت كه نشانههاي اختلال در كودكف در حدود سن دو سالگي بروز پيدا كردهبود.
محققان با استفاده از MRI به بررسي فعاليتهاي عصبي 230 منطقه در مغز 59 نوزادي پرداختند كه دست كم يك خواهر و برادر مبتلا به اوتيسم داشتند. علاوه بر بررسي تفاوتها از نظر آناتومي، محققان به بررسي چگونگي اتصال و همگامسازي اين مناطق با يكديگر نيز پرداختند.
ميزان هماهنگي اين مناطق با يكديگر به نظر در ايجاد رفتارهاي مرتبط با اوتيسم مانند رفتارهاي تكراري و زبان و مهارتهاي اجتماعي نقشي حياتي دارند. از بيش از 26 هزار اتصال ممكن ميان مناطق مغزي، محققان موفق به شناسايي 974 اتصال در نوزادان 6 ماهه شدند كه ميتوان براساس آنها احتمال ابتلا به اوتيسم را پيشبيني كرده و اطلاعات مربوط به آن را در برنامه يادگيري ماشيني وارد كرد تا در آينده به كمك هوش مصنوعي و اسكنهاي مغزي، احتمال بروز بيماري را با دقتي بالاتر تشخيص داد.
اوتیسم درمانی ندارد اما تحقیق نشان می دهد که مداخله زودهنگام با درمان های طراحی شده برای کمک به توسعه ارتباطات مهم و مهارت های اجتماعی می تواند کمک به کودک در مواجهه با چالش ها کمک کند.
این تحقیق در مجله Science Translational Medicine منتشر شده است.


آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز تخصصی نیوشامعرفی اپلیکیشن نیوشاآزمایش شنوایی اطفالبیوگرافیآشنایی با کم شنواییسمعک و توانبخشی شنواییکلینیک بدشنواییکلینیک وزوز گوشاینفوگرافمقالات عمومیاخبارآزمون های تشخیصیمقالات تخصصیگالری فیلمسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرصفحه اصلیمصاحبه هاسخن هفته