دکتر سعید ملایری

شنوایی شناسی


توصیه ای برای بهبود عملکرد مغز کودکان کم شنوا

مطالعات حاکی از آن است که اگر کودکان ناشنوا در سالهای ابتدایی زندگیشان با علامتها و نشانههای مختلف آشنا شوند در عملکرد ذهنشان تاثیرات مثبتی میگذارد.

این مطالعه نشان میدهد که توسعه تواناییهای زبانی از جمله نشانهها و نمادها می تواند در نوجوانی و بزرگسالی تاثیرات مثبتی بر نحوه یادگیری کودکان ناشنوا بگذارد. این مطالعه به این نکته اشاره میکند که اگر والدین این کودکان قبل از سن 3 سالگی آنها را با نشانهها و علائم مختلف آشنا کنند، قدرت ذهن این کودکان افزایش مییابد.

بیشتر کودکان ناشنوا در محیطی به دنیا میآیند که بیشتر افراد مشکل شنوایی ندارند و به همین علت به وسیله علائم و نشانهها با این کودکان ارتباط برقرار نمیکنند و در نتیجه این کودکان نمیتوانند قبل از سن 3 سالگی با این نشانههای آشنا شوند و عملکرد ذهن خود را بهبود بخشند.

هرچه کودمان دیرتر با این علائم آشنا شوند دیرتر آنها را فرا میگیرند و در یادگیری زبان نیز ممکن است با مشکلاتی روبهرو شوند و همچنین عملکردهای مغزشان نیز تا حدودی کند میشود.

تحقیقی که بر روی 115 کودک ناشنوا انجام شد، نشان داد اگر در سنین ابتدایی بعد از تولد، کودکان با نشانهها و علائم آشنا شوند فعالیت مغزشان افزایش مییابد و یادگیری و فراگیری زبان در آنها سریعتر میشود. نتایج این تحقیق بر این نکته اشاره میکند که اگر کودکان از بدو تولد با نشانهها آشنا شوند عملکرد مغز و روند یادگیری آنها بهتر و سریعتر میشود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


آدرس مطب : تهران ،انتهای خیابان امام خمینی سپه غربی نرسیده به بزرگراه یادگار امام خمینی ،پلاک 1386
تلفن : 66845959 - 021

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
مرکز تخصصی نیوشامعرفی اپلیکیشن نیوشاآزمایش شنوایی اطفالبیوگرافیآشنایی با کم شنواییسمعک و توانبخشی شنواییکلینیک بدشنواییکلینیک وزوز گوشاینفوگرافمقالات عمومیاخبارآزمون های تشخیصیمقالات تخصصیگالری فیلمسوالات پزشکیپیامهای کاربرانسایتهای دیگرصفحه اصلیمصاحبه هاسخن هفته